Notícies i esdeveniments


 
12
Set
L’equip d’investigació de Boston University presenta "Evidències de l'ús de foc - o no - al jaciment talaiòtic de Torre d'en Galmés" a la Reunió Anual de l’Associació Europea d’Arqueologia celebrat en línia.
 
10
Set
Aquest mes entrevistam Bernat Pons, el propietari de Talatí de Dalt, un dels jaciments talaiòtics més emblemàtics de Menorca.
 
30
Ago
Els arqueòlegs Amalia Pérez-Juez i Bruno Parés han explicat els interessants resultats obtinguts sobre l'ocupació andalusina de l'jaciment, a més de mostrar alguns dels materials recuperats i la reconstrucció 3D d'una part de Torre d'en Galmés.
 
23
Ago
El núm. 98 d'aquesta publicació editada per la UNESCO inclou un article sobre la candidatura de Menorca Talaiòtica a patrimoni mundial.
 
13
Ago
Mercè Pérez, Anna Pasquina i David Baret han redactat el pla de comunicació de Menorca Talaiòtica. Us convidem a conèixer més detalls del pla en aquest interessant artícle que han publicat al diari Menorca.
 
09
Ago
La campanya es divideix en dues fases: tres setmanes d'excavació al jaciment entre els dies 26 de juliol i 13 d'agost; i feines de laboratori fins dia 31 d’agost al local de l'associació a Maó. El projecte d’excavació està centrat en un conjunt d’estructures situades a la part nord del poblat, on s'han documentat restes humanes i 34 pondera.
 
03
Ago
El conjunt menorquí, encapçalat pels músics Shanti Gordi i Pedro Sánchez Tuomala, farà difusió de la candidatura per diversos canals.
 
30
Jul
Publicada al Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB) l’aprovació del estatuts de l’Agència Menorca Talaiòtica, després de la seva aprovació inicial en el Ple del Consell Insular de Menorca el passat 19 de juliol.
 
16
Jul
Entrevistam a Cristina Bravo i Irene Riudavets, les dues arqueòlogues que hi ha darrere de Nurarq Menorca Arqueologia i Cultura, empresa que gestiona el poblat talaiòtic de Torralba d’en Salort (Alaior).
 
29
Jun
El Consell Insular de Menorca publica aquesta oferta que s’emmarca dins el Pla de Sostenibilitat Turística a l’illa de Menorca (PSTD). 
 
11
Jun
El Departament de Cultura, Educació, Joventut i Esports publica una oferta de contracte menor per a la traducció del text de l'expedient del castellà al català.
 
08
Jun
El Departament de Cultura llença aquesta convocatòria amb una inversió total de 200.000 euros.
 
12
 
Consell Insular de Menorca Govern Illes Balears
MENORCA TALAIÒTICA - Candidata Patrimoni Mundial
Departament de Cultura i Educació - Consell insular de Menorca
Pl. Biosfera, 5 - 07703 Maó
info@menorcatalayotica.info
INICI  |  CONTACTAR  |  AVÍS LEGAL  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS