Menorca Talaiòtica en 3D: Ancoratge de Calescoves

L’ancoratge de Calescoves està situat a la costa sud de Menorca i va ser parcialment excavat els anys setanta i vuitanta del segle xx per la Universitat Complutense de Madrid, el Museu de Menorca i el Centre d’Investigacions Submarines de Menorca. Els treballs arqueològics van posar al descobert una gran quantitat de restes dels segles iii i ii aC. Es van recuperar restes d’àmfores i ceràmiques fetes a Eivissa, al nord d’Àfrica i del sud de la península italiana.

Els fons marins de la cala encara conserven una gran quantitat de restes arqueològiques, que pateixen una forta pressió per banda de les embarcacions que freqüentment fondegen a la cala. Per aquest motiu el Consell Insular de Menorca va encarregar l’any 2017 als Amics del Museu de Menorca una prospecció sistemàtica del fons de la cala per tal de protegir les restes arqueològiques.

El fruit d’aquest treball va ser la firma d’un conveni de col·laboració entre el Consell Insular i la Generalitat de Catalunya que va permetre la vinguda del vaixell Tetis del CASC a Menorca. L’any 2018 un equip format per arqueòlegs del CASC, del Museu de Menorca i d’Amics del Museu de Menorca van realitzar sondejos arqueològics a diferents punts de la cala.

 
 
Consell Insular de Menorca Govern Illes Balears
MENORCA TALAIÒTICA - Candidata Patrimoni Mundial
Departament de Cultura i Educació - Consell insular de Menorca
Pl. Biosfera, 5 - 07703 Maó
info@menorcatalayotica.info
INICI  |  CONTACTAR  |  AVÍS LEGAL  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS